2011. július 27., szerda

Megérkezett - It has arrived

Az angliából rendelt fonal és gyapjú és selyem megérkezett. A fonalat felgombolyítottam. Az egyik 20-as, a másik 8-as vastagságú. Már alig várom, hogy hozzákezdjek!!!


Most azonban még az asztalterítő szélét készítem. Lassan megy, mert kevés időm van rá. No, meg elég unalmas is, lássuk be.
Ezért aztán kikapcsolódásként kipróbáltam Csipkelelkű egyik motívumát. A sötétzöld csipkére piros gyöngyöket szántam, afféle karácsonyi koszorúnak. De szőrén-szálán eltűntek a gyöngyeim. Biztosan megtalálom majd őket,  most azonban nem akadtam rájuk.


Na meg vásároltam még három gombóc pasztell színű fonalat is. Mert ugye idén, a 25 Motif Challenge-re színes dolgokat készítek. Már el is jutottam a 3. motívumig:-)


My gorgeous silk threads have arrived. One is size 20, other one is size 8. Wonderful surface. I would like to work with them immediately, but first I have to finish some things: for example the edging of tablecloth.


But it is really boring, so I had a break, and made Csipkelelkű's motif. It will be a Christmas wreath.


And I have bought pastel colored threads as well, because this year in 25 Motif Challenge I make only colorful things:-)


Motif No. 3


natural tussah silk threads

4 megjegyzés:

  1. Kedves Orsi,szépek a munkáid,szépek a fonalaid,nagyon jó nálad nézelődni,és reménykedni,hogy talán egyszer majd nekem is sikerül ilyen szépeket készíteni,szívélyes üdvözlettel.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Jozseva, köszönöm szépen. Ez nyilván gyakorlás kérdése:-) Minél többet csináljuk, annál jobban megy.
    Én éjjel nappal ezt csinálom. És jó érzés befejezni valamit, ez elég gyors "siker". A gyereknevelés pl. nem, ott jó ideig eltart, amíg kiderül, hogy jól csináltuk-e.
    Különben láttam a munkáidat és azt hiszem neked is ugyanolyan jól megyXD

    VálaszTörlés
  3. Hát, ez azért nagy megtiszteltetés nekem!

    Nagyon érdekel, mi lesz a selyemfonalakból, meg hogy milyen lesz vele dolgozni!

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails