2011. augusztus 2., kedd

Tapasztalat - Experiences

Nos, hát kipróbáltam a gyönyörű selyem szálaimat. Mivel egy kicsit szőrös, tűvel és hajócskával is készítettem egy-egy motívumot. Megdöbbentő, hogy mennyivel szorosabb a hajós frivolitás.
Bár a tű nem tartozik a kedvenceim közé ( mert úgy érzem nem vagyok elég egyenletes amikor meghúzom a szálat, és nem olyan szép az eredmény ), ezt a 8-as selyem fonalat mégis tűvel fogom feldolgozni.
A 20-as vastagságú kevésbé tapad, ezért elég jól lehet "csónakázni" vele. A vékony tűt végképp nem szeretem, szóval ez esetben marad a hajó.


Közel vagyok ahhoz, hogy megalkossam azt a motívumot ( amit egyébként már régóta szeretnék ), amelyik számomra ideálisan változatos csipke egy esküvői vagy estélyi ruhához. Mert ugyebár ez az egész hűhó a csipkével azért van, mert ruhákat tervezek:-)
Szóval eléggé izgatott vagyok, ugyanakkor van egy project, amit végig kell vinnem, mielőtt másba kezdek. Ez nem csipkés....viszont esküvői. Nagyszabású, izgalmas és azt hiszem tényleg gyönyörű lesz az eredmény.


Well, I have tried my silk threads. It's a little bit hairy, so I took a chance with shuttle and needle too. Amazingly looser the needle tatted one. I prefer shuttles, but this size 8 thread is nicer by needle.
The thread size 20 is not so "sticky", so I can work with shuttles.


I am nearly designed the motif what I want to so longtime ago, it will be perfect for an evening or wedding gown. I am really excited about it, but first I have to make a wedding gown which is lace-less.
natural tussah silk thread size 8 - needle and shuttle version

last one is shuttle tatted motif - thread size 20 - natural tussah silk

2 megjegyzés:

  1. Tussah silk lace will set off perfectly any dress you design. The idea has me dreaming of weddings fit for fairy tale princesses. Your lace will be so lovely!

    VálaszTörlés
  2. Your lace is indeed lovely!
    This is an interesting post with the comparisons between needle and shuttle...
    Fox : )

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails