2012. február 6., hétfő

Szobafogság - Prisoner of the house

Sorry, somehow the translator doesn't work. So a few words:
I had a wart removing from my sole, that's why I couldn't put on shoes. And to go out in slippers when there is snow outside, is not very clever:-)
So I had enough time to make some handicrafts. Spinning, sewing and I counted stitches on my angel 's face. Romitta asked me to show how to make the crocheted head. Tomorrow I will post it.
And today there are some photos from outside and inside, and my spinning experiences with bamboo.


Múlt héten leműtöttek egy szemölcsöt a talpamról. Pár napig csak tipegni tudtam, cipőt venni pedig egyáltalán nem. Ma azért megpróbálom, mert már mehetnékem van:-)
Remek alkalmam nyílt viszont a kézimunkázásra.
Fontam is, meg varrtam is, és kísérleteztem új dolgokkal.
Valamint végre végigszámoltam, hogy a horgolt angyalfejet hogyan is csinálom, mert eddig csak úgy érzésre készült, de egy kedves olvasóm kérte, hogy írjam le a horgolás menetét. Nos, most már ez sem jelenthet gondot XD.


Apropó olvasók! Nagyon nagy szeretettel köszöntöm az új követőimet. Görginát, aki egy csodás helyen él, ezért nagyon irígylem, és csodálom is egyben. Ez azért van, mert én mindig vidékre vágyom ( persze most sem kifejezetten városban élek ), de aztán oda jutunk, hogy a gyerekek iskolája, a férjem munkája és az én alkalmatlanságom miatt ez nem fog menni ( na jó, minden létező állattól félek, kivéve a saját kutyánkat ).
Elinor17 nevű új olvasóm pedig gyönyörű fonalakat fest, és a fonal fonás és festés az új "őrület", amivel kedves férjemet időnként az őrületbe kergetem:-)


A fejem már zsong az ötelektől, amelyek szerint a csipkekészítés, a nemezelés és a fonás egységgé áll össze, de sajnos lassú a kezem a fejemhez képest...


Nos néhány fotó az elmúlt időszakról. Először is egy kis kint és bent, avagy időjárásjelentés:



Tejszínes csokikrém csokibonbonnal és ernyőcskével - engem erre emlékeztet ez az összeállítás, ami valójában teveszőr, angóragyapjú és a fonás további kellékei és fázisai:-)
Kipróbáltam a bambusz szál fonását is. Elég jól fonható hosszú szál, nem igazán rugalmas és rögtön tartja a formáját, viszont elég csúszós, ezért könnyen szakad fonatlan állapotában.

Az angyalfej leírásának jobb, ha egy külön postot szentelek, úgyhogy azt a következőkben olvashatjátok:-)



És nagyon várom a postást, mert rendeltem egy halom új dolgot Angliából.....



4 megjegyzés:

  1. Hope you are staying warm and that the sun comes out soon.

    Lovely new photo of you!
    Fox : )

    VálaszTörlés
  2. Thank you Fox. The new photo was the desire of my husband:-)

    VálaszTörlés
  3. Köszi Vera, ma már kimozdultam, még vezettem is:-)

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails