2012. január 29., vasárnap

Horgolt nemez - Crocheted felt

Vásároltam 30 dkg fonatlan gyapjú fonalat. Ez olyan gyapjú szál, ami elég vastag, egyáltalán nem sodrott. Tulajdonképpen  keskeny szalaggyapjú ( kb. 0,5 cm az átmérője). Ezt a gyapjút horgoltam először duplán, majd a saját kézi fonású gyapjúfonalammal összefogve szimplán, majd csak szimplán. Nagyon érdekes puha, esős kelme lett az eredmény. Nos, mivel én kemény tartású anyagot szerettem voln, bedobtam a formára horgolt darabot a mosógépbe, és  60 fokon kimostam. Formára szárítottam. És innentől kezdve válik igazán érdekessé a dolog, mert számtalan módon díszíthetem és fejezhetem be a valamit, amit készítek:-)
Gyönyörű lett a felülete, jó tömör és szuper tartása van! Elégedett vagyok, pedig egy kicsit féltem, hogy mi lesz ebből, mert ez az első kísérletem a témában. Most viszont felbátorodtam, és már nem is akarom eladni a norvég gyapjúmat:-)


I have bought very narrow merino wool top, I crocheted it, than it gone to the washing machine. The result is an interesting surfaced felt something, which I can use many different ways. Actually the brownish part is made with  my hand spun thread.
színe - right side 

visszája - inside of this object


Vödör? - A bascet?

Mi lesz ebből? - What's that?



3 megjegyzés:

  1. De jó !!! klassz dolgokat alkotsz Orsi,hát ehhez csak gratulálni lehet !- és remélni,hogy még sok-sok szépet láthatunk nálad,ha benézünk hozzád.köszi érte !

    VálaszTörlés
  2. Csodásan fonódik az a norvég gyapjú, tényleg. Még jó, hogy időben lecsaptam fél kilóra.

    VálaszTörlés
  3. Egy ideje én is kacérkodom a "horgolt nemezzel". Valahogy a hagyományos nemezelés nem annyira megy, pedig nagyon tetszik, persze jóval több időt kéne szánni rá. Ha lenne miből.
    Egyébként bármi is lesz ez, nagyon jól néz ki. :)

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails