2013. február 20., szerda

Tapasztalat - Experiences

Történt, hogy leveleztünk néhány külhoni hajócsipkézővel arról, milyenek is az általunk használatos fonalak.
Elég nagy probléma változatos színű, csúcsminőségű, egyenletes, kellőképpen csúszós, lágy fényű és megfelelő szálvastagságú fonalat beszerezni időnként.

Ja, ha az ember lányának igényei vannak!

Nos, nekem eddig két fonal vált be, az egyiket közben kivonták a forgalomból, a másikat pedig nem lehet beszerezni.
Pontosabban: a közeli kézimunka boltban vásároltam csodás, ragyogó színű, 20-as horgolófonalat. Német gyártmány, de sehol nem találom a neten, a kereskedő pedig már tavaly nyáron tájékoztatott, hogy többé nem lesz. Rohamosan fogy a készletem:(
Közben kipróbáltam fehér színben az Anchor Artist Mercer Crochet nevezetű fonalat, mondhatni tökéletes, de egy apró hibácska csúszott a dologba.

A gyár, bár úgy hirdeti ezt a terméket, mint ami 70 színben és többféle szálfinomságban kapható, gyakorlatilag a nagyon vékony ( külön megrendelésre max. 20-as, de inkább 40-es finomság ) fehér, test és fekete színekben kapható. Felhívtam a gyár területi képviselőjét, hogy esetleg vennék egy teljes színsort a 10-es finomságból, amelyik színből  nincs 10-es, abból 20-ast.
Kiderült, hogy csak kereskedőket szolgálnak ki, néha nagy kegyesen egy-egy csipkekészítőt is. Boltban nem kapható a teljes színsor, mert egy kereskedőnek sem éri meg tartani, ugyanis a minimális rendelési mennyiség színenként és "méretenként" egy doboz ( ez min. 4 gombóc ). Még a mintaboltban sem tartják az egész színsort.
Szuper kereskedői hozzáállás, gratulálok!

Ezzel szemben, Fox, felajánlott nekem egy csereberét. Ő szívesen kipróbálná a Mercer Crochet, cserébe egy kis Lizbeth fonalért, ami náluk  elérhető, nálunk viszont nem.
Kapva kaptam a remek alkalmon, és időközben meg is érkezett a csomagom. nagylelkű, csodás, mindenféle jóval megtömött boríték érkezett hozzám:


Köszönöm Fox:))))

Ki is próbáltam gyorsan, milyen a munka Lizbeth fonallal, és mondhatom, nagyon elégedett vagyok az eredménnyel. Pont jó. És rengeteg szín létezik belőle, találtam egy európai kereskedőt, akitől rendelni is lehet. Odáig még nem merészkedtem, hogy vásároljak is, de ami késik, az jön!
Alább, balról jobbra: piros és fekete 20-as fonalból készült szívek ( ezek a jól bevált régi fonalak ), utána egy mélyebb piros és rózsaszín szívecske, 20-as illetve 40-es Lizbeth fonalból.
Azonos finomságú Lizbethből egy kicsit nagyobb lett a minta, jó tömör, ékszerekhez kiváló. 


We had a conversation in Blogland about threads. The result was a little swap with Fox. She sent me a gorgeous, generous package of tatting delights! Thank you Fox:)))
This way I could try Lizbeth thread, which is extremly good for tatting, easily "slides", has a wonderful sheen, and the tatted motif is quite tight, so very good for jewelry!

I found a seller in Europe, so I plan to buy some size 10 in bright colors. 

4 megjegyzés:

 1. Hello Orsi, the Dritz threaders are great for threading beads onto your thread. they are my favorite style of threaders, making the job easier and faster.

  VálaszTörlés
 2. Szia Orsi!
  Engem nagyon érdekelne ennek az európai forgalmazónak az elérhetősége Lizbeth fonál ügyben. Elárulnád?

  VálaszTörlés
 3. Hú, de nagyon gyors voltál! Köszönöm szépen! :)

  VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails