2012. augusztus 1., szerda

Cserkésztábor - Scout camp

Lassan kezdődik gyermekeim cserkész táborozása. A cserkész bármikor kész átlényegülni, idén hobbitokká, tündékké és egyéb a témához kapcsolódó lényekké.
Igyekszem hasznos lenni ilyenkor én is, egy kicsit kivenni a részem a közös játékból, még, ha csak előkészítés szinten is.
Most készül a Szürke Mágus jelmeze. A kalappal megszenvedtem.
A gyapjút, először befestettem szürkés kékre, ez pont olyan lett, amilyennek terveztem.
Igen ám, csakhogy összeállt nagyon. Kínszenvedés volt széttépkedni, gyakorlatilag egy fél napig raktam ki a gyapjút.
Elkezdtem összenemezelni, akkor meg alig akart tapadni. Pedig finom, merino gyapjú. Mikor már nagyon meguntam, hogy egy napja dolgozom vele és még mindig csak félkész, próba szerencse bedobtam a mosógépbe. Na ott a 60 fokos vízben jól összeállt, szuper kemény lett, olyan, amilyennek lenni kell, hogy megálljon. Viszont egy helyen kilyukadt. Szerencsére nem nagyon, és ennyi még Gandalf megjelenésébe is belefér, szóval most formára szárítom, elvégzem rajta az utolsó simításokat és kész. Nagyon szeretem, hogy nem sima a felülete, hanem kicsit rusztikus.


Ismét megfogadtam, hogy ezentúl csak a jól megszokott angol cégtől vásárolok gyapjút, mert annak a minősége egyenletes, tudom mire számítsak, ha azzal dolgozom, és ami azt illeti, nem is drágább a magyarnál. Persze felmerül a kérdés, hogy akkor mi van a magyar vállalkozások támogatásával.
Mivel azonban a gyapjú ausztrál, a magyar cég csak kereskedik vele, ráadásul, ahogy elnéztem a beszerzési lehetőségeket, Kínán keresztül jön  a feldolgozott szalaggyapjú, úgy döntöttem, hogy a saját magam magyar vállalkozásának legmegfelelőbb ( minőség, idő, választék, stb. ) beszerzési helyet nyugodt szívvel választom.


This summer is the time of the Hobbyts. The scout camp's theme this year ( where my children go ) is the Lord of the Rings.
The pleasure is mine, to creat a costume for Gandalf ( the Grey ).
Yesterday I made the feletd wizard hat. Handdyed merino wool, finished in the washing mashine:)




4 megjegyzés:

  1. Tetszenek a munkáid, nagyon sokoldalú vagy. :D
    Szeretném megkérdezni melyik angol cégtől szoktál rendelni. Én is kipróbáltam már többféle merinót. Kezdetben 'Ariadne'-Adrienntől rendeltem néhány fajtát, később Rikkeléktől. Nekem a finomsága megfelel, és ragaszkodnék is ehhez a típusúhoz, de kíváncsi lennék az általad említett cég 'termékeire' is. (Főleg ha nem is drágább.)
    Megköszönném ha elküldenéd az internetes elérhetőségüket a fulopneerzsike@gmail.com címre.

    VálaszTörlés
  2. Have you seen this?

    http://movies.yahoo.com/blogs/movie-talk/extra-story-drawn-upon-hobbit-trilogy-194114585.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oh, thank you Dave! It is a very interesting topic! My older son is a Lord of the Rings fan, and Tolkien fan, so he will specially appreciate this site!

      Törlés

Related Posts with Thumbnails