2012. május 31., csütörtök

Titkos projekt - Secret project

Na jó, már nem annyira titkos. Férjem szülinapjára terveztem egy ajándékot. Irdatlan nagy, szóval nem lehet dugdosni, a nappali közepén tudom csak csinálni. A férjem meg állandóan itthon van, amikor időm volna haladni vele. Tegnap egy jó fél napra egyedül maradtam, és elkészítettem az alap vonalakat.
De a háromnegyedénél betoppant és én meg lebuktam. Olyan szempontból jó ez, hogy már nem kell bujkálnom, de azért szerettem volna, ha csak készen látja meg. Na az azért talán még meglepetés lesz:)
Egy 275 cm x 160 cm-es faliszőnyeget készítek, a férjem családfájával. Számunkra a múlt emlékei nagyon fontosak, mert tudjuk honnan jöttünk, no meg van irány, amerre megyünk. Ezért különösen szeretjük a régi tárgyakat is.
A férjem családja pedig generációk óta jegyzi és őrzi a "családi történetet". A XVIII. századig megyünk vissza német földre, aztán utazunk Erdélybe, ahol néhány székely lány csöppen az események sodrába, végül Magyarországon telepszik le a família. Egy-két rokon  visszatér "nyugatra".
Na hát ezt fogja elmesélni az én -remélem - csodás falikárpitom is.
Az ötlet nem az enyém, hanem Harry potter keresztapjának családjáé, de nagyon megtetszett. No és most néhány kép az első lépésekről:


Az alap selyembe nemezelt gyapjú. Erre jön a saját festésű gyapjú, tűnemezeléssel, végül hímzés kerül majd rá. Középkori falikárpitok hangulatában és színvilágát használva tervezem elkészíteni. A kezdetek, elég bíztatóak, ugye?

8 megjegyzés:

  1. Hú, nagyon várom az eredményt!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszik, kíváncsi vagyok majd a végeredményre. A "forrás" pedig azonnal eszembe jutott, ahogy elkezdtem olvasni a bejegyzést :) Már én is gondolkodtam hasonlóban, de azt hiszem a megvalósításra még pár évet vagy évtizedet várni kell. És a technika is tuti más lesz. Bár ez is nagyon tetszik, szívesen megtanulnám.

    VálaszTörlés
  3. Leesett az állam (hasonló kísérletben vagyok, az Ötéves falvédőjén, csak én a végén nemezelek)! Nagyon kíváncsi vagyok a férjedére!

    VálaszTörlés
  4. Milyen izgalmas munka! Sok sikert hozzá!

    VálaszTörlés
  5. Alig várom, hogy lássam! a kezdet mindenesetre ígéretes. Jó munkát!

    VálaszTörlés
  6. Orsi, megint csak hozod a formádat. Hogy a kezdetek elég biztatóak-e? Nem kérdés.
    Anyáááám...

    VálaszTörlés
  7. That sounds a wonderful project, I look forward to seeing how it progresses.

    VálaszTörlés
  8. Nagyon ígéretes !Fantasztikus ötlet , s gondosságodat ismerve nagyon szép lesz .Nagyon kíváncsi vagyok !!!:)

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails