2012. május 2., szerda

Tischband horror

A hétvégén visszatértem (a fonás mellett) a hajócsipkére is. Megpróbáltam a Tischband levelet elkészíteni, ami nagyon mutatós, ha mások fotóján látom, ám rettenetes elkészíteni. Csúszik mászik az egész, és ferde, még véletlenül sem szimmetrikus, és forgatni kell az irányt......szóval megszenvedtem vele. Aztán megnéztem Frivol oktató videóját erről a darabról és sokkal könnyebbnek tűnt, bár még így is vannak olyan részletei, amik kicsit lötyögnek, de legalább egy darabot elkészítettem teljesen.
Há-há most majd áttervezem. Rájöttem, hogy az olyan darabokat szeretem elkészíteni, amik mutatósak, de nem bonyolultak, mert általában nagy mennyiségben van csipkére szükségem, és a bonyolult mintákból sokat készíteni az nagyon hosszú időt vesz igénybe. Szóval szeretem egyszerűsíteni a dolgokat ezen a téren:)


It was a nightmare  to tat the Tischband leaves. No only one leaf. I know, I am not alone. Frivol have a wonderful video on her blog, it was a big help, but the pattern is still confused for me.
I will redesign it, because usually when I tat something, I make quite big pieces, and with a difficult pattern it takes ages to finish.
Despite my difficulties it is a beautifuly shaped motif.



első próbálkozás - the first attempt


2 megjegyzés:

  1. Jól gondoltam hogy ez macerás... Még nagyon tanuló fázisban vagyok... Lehet hogy ez tényleg kimarad?
    De szép lett !

    VálaszTörlés
  2. Vera! Próbáld meg nyugodtan, Frivol videója tényleg sokat segít!

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails