2011. június 11., szombat

Voilá

Elég hosszú időbe telt, amíg elkészült a széle-csipkém, de végül is nem annyira, mint mondjuk a piros kosztümXD.
Elégedett vagyok és a felhasználás is elég sokféle lehet.
Most egy kislány  ruhára került. Afféle ünneplő ruha kislányoknak. Ha pl. selyem lenne a ruha alapanyaga és az alsószoknya aljára is készítenék csipkét, akkor koszorúslányoknak való elegáns viseletté változna.


Azon felbuzdulva készítettem el, hogy egy kedves ismerős megkért, varrjak a kislányának koszorúslány ruhát. Műszálas düsessz és organza alapanyagokból, tojáshéj és bordó színben. Ez volt a menyasszony kívánsága. És még az is, hogy jó habos legyen a ruha.
Bevallom, nem lett annyira habos. Egyszerűen az a stílus nem megy nekem. Számomra nem az az ünnepélyesség netovábbja, hogy ha  egy kislány úgy néz ki, mintha celofánba csomagolták volna. 
Számomra ünnepélyes ruha az, ami természetes és nagyon nemes alapanyagokból készül, sok odafigyeléssel és mesterségbeli tudással, ám egyszerű szabásvonallal. Az ilyen öltözék ugyanis kiemeli viselője szépségét és egyéniségét, amíg a túl díszes, már-már csicsás darabok elnyomják, elrejtik a ruhában lévő személyt, mintha jelmezt viselne, vagy bujkálna.
Erős késztetést éreztem arra, hogy egy elegáns kis ruhát is készítsek, ugyanarra a szabásmintára, de egészen más stílusban.


100 % pamut, a ruha egy szövésében mintás puplin ( az apró minták kicsit fényesek), a bélés szintén pamutpuplin, de vászonszövésű. Soha nem tennék olyat, hogy egy ilyen természetes és finom ruhácskára lapos, műanyag gombokat rakjak, ezért kerültek rá saját anyagával behúzott aprócska gombok.
A csipke pedig tökéletesen alkalmas arra, hogy a belefűzött szalagot cseréljük, ezért a végeredmény egy olyan ruhácska, amelyikben alkalomtól és viselője kedvétől függően váltogathatjuk a különböző színű, anyagú, méretű szalagokat:-)
A ruha most pedig megy a boltba.

The edging is ready. Now it sits on a toddlers summer dress. I love the simplicity of this little dress, for me it is a perfect summer dress for events. Change the fabric to pure silk, put some more lace on the skirt and the dress go to be a perfect bridesmaid's one.
This dress now goes to the shop.
eleje -front

háta - back

a csipke - the edging

az a ruha szép, amelyik belül is szép!
the beautiful dress is, that is beautiful inside too




4 megjegyzés:

  1. The dress is beautiful! I think any little girl would feel special wearing it.

    VálaszTörlés
  2. Absolutely beautiful. SImple and graceful and perfect for a little girl. Love it.
    Fox : )

    VálaszTörlés
  3. A lovely dress! The tatting adds such a special element, and any little girl would feel all dressed up!

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails