2011. június 4., szombat

Dráma - Drama

Tegnap előadás volt. A miskolci jezsuita gimnázium színjátszó csoportja adott elő egy barokk jezsuita iskoladrámát,  melynek címe: A rendetlen szeretet példája. Vígjáték. 
Nos ehhez a darabhoz készítettem  jelmezeket. Ezek néhány részletét már megmutattam korábban. Tegnap készültek  fényképek az előadáson, sajnos nem tökéletesek.
Mint az iskolai színpad és a díszletek, a jelmezek is "szerények".
Az alap koncepció az volt, hogy a magyar barokk öltözet stílusjegyeit leegyszerűsítve egy modern ruhadarabbal társítsam; a farmerrel.
Így jelenik meg a dolmány, a csonka ujjú dolmány, az ing, a sujtás, a pityke, a magyar női öltözet fontos eleme a kötény ( ezt azzal jeleztem, hogy kihagytam a helyét :-) ), a vállfűző, stb.


Yesterday we were in my children's school, they played a baroque jesuit school drama, titled: The example of messy love. It is a comedy.
I created some costumes for this play. Some of the details have been  shown previously. Well, yesterday my son made some photos. As the school stage and the scenery, the costumes as "modest. " The basic concept was to simplify the Hungarian baroque style of dress and use it with jeans.
This way I kept the main line of dolman, sleeveless dolman, shirt, extra buttons ( I don't know its english name ), the "string elements" of the soldier's jacket. And marked the apron  ( it was a very important element of ladies' outfit ) missing its place.
az anya - the mother - with tatted lace  on dress

egy barát - a friend - tatted lace on jacket

a szolga- the servant - nemezelt kabátka - felted dolman

a katona - the soldier 

mama kedvence - the "good-boy" 

nagybácsi - uncle - tatted lace on the shirt

az elhanyagolt testvér- the brother ( actually he is my son )

3 megjegyzés:

  1. Fantastic costumes. Actors look really great.

    VálaszTörlés
  2. Those costumes are fabulous! You are such a talented woman!

    And, your son is so handsome!

    Thanks for the post. very interesting.
    Fox : )

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails