2013. március 29., péntek

Hajócsipke ékszer újra - Tatted jewellry redo

Bámulatos, hogy a hajócsipke ékszerek készítése során milyen sokat számít néhány pikó áthelyezése, néhány csomó hozzáadása vagy elhagyása.
Újrakészítettem az előző postban szereplő  nyakéket, csak éppen egy kicsit nyitottabb íveket hoztam létre, ettől arányaiban  keskenyebb lett.
10-es helyett 20-as fonalat használtam, és egy kicsit jobb minőségűt is, mert azt szeretem, ha a hajócsipke ékszer tömör, és tartása van.

Összehasonlításul egymás mellett is lefotóztam őket. A fehér még gyöngyözésre vár, azután feltöltöm a boltomba.

It's amazing how changes the tatted jewellry ( actually all the tatted motifs) just because I replaced some picots, and added one or two extra knots.
I redone my tatted necklace from the previous post.
You can compare the two necklaces on photo.
The off white one is made of size 20, mercer crochet.
It is more thik, and the result is hard enough for jewellry.
Would you please help me with words? How do you say it, when something is hard or thik enough to "stand" itself. Dictionnary sais awefully stupid things:))))2013. március 19., kedd

Legutóbbi tervem - Last design

Átterveztem legutóbbi nyaklácomat, 10-es Puppets Eldorado fonalat használtam. Nem vagyok megelégedve, mert nem elég tömör ehhez a csipkeékszerhez.
Újra elkészítem 20-as Mercer Crochet fonalból.

I made a modified pattern from my previous necklace design. Used puppets Eldorado thread,size 10, but it wasn't good enough, because a little bit soft for such a big piece.

So I redo it useing a size 20 Mercer Crochet thread.

2013. március 8., péntek

Újra - Again

Már készül az előző nyaklánc motívumának továbbfejlesztett változata. Íme a kezdetek:

I work on developing my previous motif:

És egy kedves új "lakó" a boltom polcán:

And a new cuty in my shop:)


2013. március 4., hétfő

Csipke nyakék - Lace jewelery

Azért szeretek csipke ékszert készíteni, mert viszonylag gyorsan elkészül. Viszonylag, hiszen, ha azt veszem, hogy egy nyaklánc 1 teljes napot vesz igénybe, az nem olyan kevés. Egy csipkeruhához képest viszont kifejezetten gyors az eredmény.
Roppant kielégítő dolog  a csipkeékszerek területén, hogy a stílusokkal is remekül lehet játszani. A legutóbbi tervem alapján készült, kicsit modernebb vonalvezetésű nyakék például enyhén art deco hangulatú.
Bevallom, a keményítés előtt még nem gondoltam ennyire szépnek:)

I love to tat jewelery, because it is definetly quicker than tat a whole dress. And of course I love to play with styles as well. My last design is a little bit like art deco.
Before straching I didn't think about it like a real beauty, but now :)

2013. március 3., vasárnap

Új terv - New design

Új bordűr, illetve nyakék tervén dolgozom éppen.
Van egy előképem,ahhoz hasonlót szeretnék készíteni arányaiban. Egyelőre még nem vagyok elégedett, bár önmagában szépen alakul:)

New edging, necklace design. Not exactley what I wolud like to make, but quite pretty I think :)
Related Posts with Thumbnails