2012. augusztus 13., hétfő

Fonalfestés - Dyed yarn

Kísérleteztem a színekkel és a horgoló fonallal.
Ezt a jól sodort, kicsit kemény, jó tartású fonalat a savas festék nem színezi meg erősen, csak pasztell színekre. Ezért most másféle festési eljárással próbálkoztam, egyelőre nem mertem töményen kenni a festéket, de majd azt is kipróbálom, ha megfelelő színek lesznek a tarsolyomban.

I have dyed tatting yarn, now, with a new dyes. It is a little bit pastel, but I will try to make it deeper and stronger in colors. I wait for other colors in the shop, because now I have only dark green, a sort of purple and bright yellow.
This is the result, 55 yards of size 40 Anchor tatting yarn:Bezöldültem - I am in green mood

Na jó, nem teljesen zöld, de khaki. Nyitottam egy új Etsy üzletet ( lányom szerint eszti, mert annak legalább van értelme ), ahol az egyszerűbb kreációimat kínálom.
Az első két darab egy-egy khaki színű, amolyan laza darab. Az első egy "Transzformer" ruha, variálható, maxi ruhától a mini szoknyáig. A másik, egy egyszerű szabdalt sál, avagy nyakék:) Megmutatom:

I have now a new Etsy shop, where I sell my commercial line creations. First two items are khaki, boho, cool stuff. First one is a transformer dress, from maxi dress to mini skirt, the other one is a cotton scarf or necklace:


2012. augusztus 9., csütörtök

Mák gyapjúval - Poppy seeds with wool

Emlékeztek még a mákvirágaimra? Na nem a gyerekeimről beszélek, hanem a kertemben kinyílt csodás rózsaszín virágokról, hamvas, ezüstös zöld levelekkel.
Hát ezt a színvilágot varázsoltam át gyapjúra:)

Do you remember my poppy seeds flowers? I dyed the colors of these flowers when I made my new roving.2012. augusztus 8., szerda

Gyöngyös - Tatting with beads

Na jó, bár nem szeretek gyönggyel hajócsipkézni ( mert sokat kell a hajócskán ide-oda tologatni, rakosgatni a gyöngyöket ), most mégis kipróbáltam egy kis virágmintát.
Tanulság, hogy kevesebb csomót kell a gyöngyök között hagyni, mert így formátlan!

I don't like to work with beads, because it's too slow for me:) But now, I had an experiment with this little flower motif. As I can see, there are too much knots between the beads, and the shape is not perfect:)


2012. augusztus 2., csütörtök

Szépítkezéshez - For facial

Egyiptomi pamutból horgolt szépítkezős szett. Hajpánt és arclemosó korongok:)


Headband and cleansing pads, crocheted from Egyptian  cotton.
2012. augusztus 1., szerda

Cserkésztábor - Scout camp

Lassan kezdődik gyermekeim cserkész táborozása. A cserkész bármikor kész átlényegülni, idén hobbitokká, tündékké és egyéb a témához kapcsolódó lényekké.
Igyekszem hasznos lenni ilyenkor én is, egy kicsit kivenni a részem a közös játékból, még, ha csak előkészítés szinten is.
Most készül a Szürke Mágus jelmeze. A kalappal megszenvedtem.
A gyapjút, először befestettem szürkés kékre, ez pont olyan lett, amilyennek terveztem.
Igen ám, csakhogy összeállt nagyon. Kínszenvedés volt széttépkedni, gyakorlatilag egy fél napig raktam ki a gyapjút.
Elkezdtem összenemezelni, akkor meg alig akart tapadni. Pedig finom, merino gyapjú. Mikor már nagyon meguntam, hogy egy napja dolgozom vele és még mindig csak félkész, próba szerencse bedobtam a mosógépbe. Na ott a 60 fokos vízben jól összeállt, szuper kemény lett, olyan, amilyennek lenni kell, hogy megálljon. Viszont egy helyen kilyukadt. Szerencsére nem nagyon, és ennyi még Gandalf megjelenésébe is belefér, szóval most formára szárítom, elvégzem rajta az utolsó simításokat és kész. Nagyon szeretem, hogy nem sima a felülete, hanem kicsit rusztikus.


Ismét megfogadtam, hogy ezentúl csak a jól megszokott angol cégtől vásárolok gyapjút, mert annak a minősége egyenletes, tudom mire számítsak, ha azzal dolgozom, és ami azt illeti, nem is drágább a magyarnál. Persze felmerül a kérdés, hogy akkor mi van a magyar vállalkozások támogatásával.
Mivel azonban a gyapjú ausztrál, a magyar cég csak kereskedik vele, ráadásul, ahogy elnéztem a beszerzési lehetőségeket, Kínán keresztül jön  a feldolgozott szalaggyapjú, úgy döntöttem, hogy a saját magam magyar vállalkozásának legmegfelelőbb ( minőség, idő, választék, stb. ) beszerzési helyet nyugodt szívvel választom.


This summer is the time of the Hobbyts. The scout camp's theme this year ( where my children go ) is the Lord of the Rings.
The pleasure is mine, to creat a costume for Gandalf ( the Grey ).
Yesterday I made the feletd wizard hat. Handdyed merino wool, finished in the washing mashine:)
Related Posts with Thumbnails